Ulrica-Press.jpg

Ulrica Norberg

Yogaläraren, författaren och kreativa inspiratören

Ulrica Norberg är passionerat intresserad av berättelser, bilder, mänsklighet och individualitet och brinner för att se människor växa.

Förutom att undervisa i Yoga/Meditation till individer och grupper, arbetar Ulrica arbetar som kreativ konsult, föreläsare och författare och har skrivit ett dussin böcker om hälsa och välmående. Hon har en magisterexamen i film, kommunikation och journalistisk samt är utbildad inom medicin, hälsa och träning. Ulrica introducerades till meditation och yoga i tidiga tonåren och sedan dess fördjupat sitt intresse genom otaliga resor världen över och inom olika kulturer. Hon har flera utbildningar inom yoga i flertalet stilar, meditation, filosofi, ayurveda, anatomi för de främsta i sin genre.

De senaste decenniet har Ulrica fokuserat sig mer på ISHTA yoga; en mer individfokuserande yogatradition där hon är en av de mer seniora lärarna. Med hela världen som arbetsfält, reser hon runt och utbildar och inspirerar via olika workshops, online kurser, events och retreats samt har ett finger med i spelet i flera kreativa projekt inom reklam, böcker och film. Hon är initierad till den ärofyllda titeln Yogiraj; Yogamästare som bara ärats 9 västerlänningar innan henne. Ulrica har spelat en viktig roll  för yogans utveckling i Europa från 90-talet, och var en av de första i Europa att undervisa Poweryoga och Yinyoga samt erbjuda Personlig träning i yoga/skräddarsy yoga för individer. Hon räknas till en av Skandinaviens pionjärer inom yoga och meditation och har utbildat över 500 yogalärare i världen.

Nyfiken, modig, öppensinnig, rutinerad, intelligent, varm och generös är några av de ord man ofta hör beskriva Ulrica samt många uppskattar hennes entuasmerande, inspirerande och tydliga sätt att undervisa. 

www.ulricanorberg.se

Instagram ulricanorberg

christina andersson.png

Christina Andersson


Christina Andersson är leg. psykolog, yogalärare specialiserad på yinyoga och forskar om Compassion som en ny stresshanteringsmetod vid Karolinska Institutet. Hon är medförfattare till den första svenska kursboken om Compassionfokuserad terapi och genomförde den första studien om compassionträning på anhöriga till cancerpatienter 2012 vid Karolinska Institutet. Hon är också ansluten vid Handelshögskolan i Stockholm och har genomfört ett forskningsprojekt som heter “Compassion på jobbet” med fokus att studera compassion i organisationer via compassionträning för medarbetare och dess effekt på kulturen där de fick spännande resultat som hon brukar föreläsa om. Nu leder hon två studier; en där hjärtpatienter får compassion träning och en studie vid Uppsala Universitet där studenter får använda en app för att träna upp ett compassion mindset. Hon är en av grundarna till forskningscentret Centrum för social hållbarhet (CSS) vid Karolinska Institutet och sitter i styrelsen för Stiftelsen Ekskäret.

Hon tar emot klienter i Compassionfokuserad terapi i egen mottagning i Stockholm och Örnsköldsvik. Hon har kontinuerlig handledning av grundaren av CFT professor Paul Gilbert och Chris Irons. Har ger även terapi och handledning via skype.

Hon gav ut sin senaste bok “Compassioneffekten” 2016 som är en populärvetenskaplig bok i hur man kan stärka sin självmedkänsla.

- Specialiserad på stress och fördjupar mig ständigt i metoder för hälsa och välmående. 
- Föreläser om empatitrötthet och effekten av "warm glow" i livet.
- Över 30 000 i Sverige använder idag Compassion Lifestyle Appen! - Utbildar i compassion ledarskap och trygga miljöer för att skapa hållbara organisationer.

https://compassionlifestyle.se/

Anders Eriksson.jpg
danielskog (1).jpg

Anders Eriksson

Anders Eriksson arbetar som meditationslärare och har sina huvudämnen inom kognitiv neurovetenskap, hälsopsykologi och coaching/motiverande samtal (MI) ifrån Göteborgs universitet och Skövde högskola.

Han har varit särskilt intresserad av meditationens påverkan på vår fysiologi, psykologi och som medvetenhetshöjare.

Anders kom ursprungligen in på meditation genom kundaliniyogan 2001 och har nu mer övergått till buddhistiska meditationstraditioner.

Han brinner även för medvetandeträning inom den sociala medvetenhetsdomänen där han också är en av lärarna.

https://www.empaticus.se/ 

Daniel Ek

Daniel Ek är legitimerad psykolog, organisationskonsult, författare och yogalärare med bakgrund i vipassanatraditionen.

Daniel jobbar främst med ACT, Acceptance and Commitment Therapy samt Functional Analytic Psychoterapy som är inriktad på medvetenhet i relationer.

I CARE håller Daniel delar som handlar om psykologi och social medvetenhet