Dina lärare

Under grundutbildningen kommer denna grupp av experter inom olika områden dela med sig av sina kunskaper och erfarenheter för att göra dig redo att axla rollen som individ, grupp- och organisationsutvecklande meditationslärare. Fler lärare tillkommer för fördjupningsdelarna.


 
Pål Dobrin  Pål är meditationslärare med bakgrund i biståndsarbete och studier av Internationell Kris och Konflikthantering vid Umeå Universitet. När Pål satt sin första tysta 10-dagars meditationsretreat för 25 år sedan föddes en kärlek till introspektionens konstform och sökandet efter sanning. Detta sökande har tagit honom genom en rad olika visdomstraditioner och former av medvetenhetsträning. Under åren som gått sedan den första retreaten har Pål tillbringat mycket tid i tystnad på olika meditationscenter. Det är kunskaperna och lärdomarna från detta som ligger till grund för CARE-kurserna och meditationslärarprogrammet CARE. Pål är för tillfället creative director på Empaticus med ansvar för utvecklingen av digitala redskap ämnade att hjälpa människor som arbetar med andra människor stärka sin medkänsla och resiliens. Pål är även huvudansvarig för den medvetna undervisningen, en lärarutbildning med några av vår tids främsta experter inom mindfulness i skolan vilken vänder sig till personal inom skola och föreningsliv som vill utveckla sin förmåga att väva in medvetenhetsökande övningar i undervisningen.  www.empaticus.se / www.consciousconference.com

Pål Dobrin

Pål är meditationslärare med bakgrund i biståndsarbete och studier av Internationell Kris och Konflikthantering vid Umeå Universitet.

När Pål satt sin första tysta 10-dagars meditationsretreat för 25 år sedan föddes en kärlek till introspektionens konstform och sökandet efter sanning.

Detta sökande har tagit honom genom en rad olika visdomstraditioner och former av medvetenhetsträning. Under åren som gått sedan den första retreaten har Pål tillbringat mycket tid i tystnad på olika meditationscenter.

Det är kunskaperna och lärdomarna från detta som ligger till grund för CARE-kurserna och meditationslärarprogrammet CARE.

Pål är för tillfället creative director på Empaticus med ansvar för utvecklingen av digitala redskap ämnade att hjälpa människor som arbetar med andra människor stärka sin medkänsla och resiliens.

Pål är även huvudansvarig för den medvetna undervisningen, en lärarutbildning med några av vår tids främsta experter inom mindfulness i skolan vilken vänder sig till personal inom skola och föreningsliv som vill utveckla sin förmåga att väva in medvetenhetsökande övningar i undervisningen.

www.empaticus.se / www.consciousconference.com

Ulrica Norberg  Ulrica har studerat och undervisat yoga och meditation sedan tidigt 90-tal och har lång erfarenhet inom ett brett spektrum av olika andliga metoder och system. Ulrica har spelat en viktig roll för yogans utveckling i Europa från 90-talet. Hon har utbildat över 500 yoga och meditationslärare och är en mycket omtyckt lärare, tränare, mentor samt författare till flera artiklar, böcker inklusive filmer om yoga. Hennes undervisningsstil är kunnig, inspirerande, generös och varm och speglar element från sin egen meditation och yogapraktik, pedagogisk erfarenhet, liv och studier. Hon har en magisterexamen i film och journalistik, bott utomlands under många år, rest över hela världen innan hon återvände tillbaka till sitt hemland Sverige där hon idag bor och verkar ifrån.  www.ulricanorberg.se / instagram: ulricanorberg

Ulrica Norberg

Ulrica har studerat och undervisat yoga och meditation sedan tidigt 90-tal och har lång erfarenhet inom ett brett spektrum av olika andliga metoder och system. Ulrica har spelat en viktig roll för yogans utveckling i Europa från 90-talet. Hon har utbildat över 500 yoga och meditationslärare och är en mycket omtyckt lärare, tränare, mentor samt författare till flera artiklar, böcker inklusive filmer om yoga.

Hennes undervisningsstil är kunnig, inspirerande, generös och varm och speglar element från sin egen meditation och yogapraktik, pedagogisk erfarenhet, liv och studier. Hon har en magisterexamen i film och journalistik, bott utomlands under många år, rest över hela världen innan hon återvände tillbaka till sitt hemland Sverige där hon idag bor och verkar ifrån.

www.ulricanorberg.se / instagram: ulricanorberg

Christina Andersson  Christina Andersson är leg. psykolog, yogalärare specialiserad på yinyoga och forskar om Compassion som en ny stresshanteringsmetod vid Karolinska Institutet. Christina är medförfattare till den första svenska kursboken om Compassionfokuserad terapi och är ansluten vid Handelshögskolan i Stockholm där hon har genomfört ett forskningsprojekt som heter “Compassion på jobbet” med fokus att studera compassion i organisationer via compassionträning för medarbetare och dess effekt på kulturen där vi fick spännande resultat som jag brukar föreläsa om. Hon är en av grundarna till forskningscentret Centrum för social hållbarhet (CSS) vid Karolinska Institutet och sitter i styrelsen för Stiftelsen Ekskäret. Christina ansvarar för en halvdagsutbildning i compassion under grundutbildningen.  www.compassionlifestyle.se

Christina Andersson

Christina Andersson är leg. psykolog, yogalärare specialiserad på yinyoga och forskar om Compassion som en ny stresshanteringsmetod vid Karolinska Institutet.

Christina är medförfattare till den första svenska kursboken om Compassionfokuserad terapi och är ansluten vid Handelshögskolan i Stockholm där hon har genomfört ett forskningsprojekt som heter “Compassion på jobbet” med fokus att studera compassion i organisationer via compassionträning för medarbetare och dess effekt på kulturen där vi fick spännande resultat som jag brukar föreläsa om.

Hon är en av grundarna till forskningscentret Centrum för social hållbarhet (CSS) vid Karolinska Institutet och sitter i styrelsen för Stiftelsen Ekskäret.

Christina ansvarar för en halvdagsutbildning i compassion under grundutbildningen.

www.compassionlifestyle.se

Anders Eriksson  Anders Eriksson arbetar som meditationslärare och har sina huvudämnen inom kognitiv neurovetenskap, hälsopsykologi och coaching/motiverande samtal (MI) ifrån Göteborgs universitet och Skövde högskola. Han har varit särskilt intresserad av meditationens påverkan på vår fysiologi, psykologi och som medvetenhetshöjare. Anders kom ursprungligen in på meditation genom kundaliniyogan och har sedan dess mer övergått till buddhistiska meditationstraditioner. Hans största intresse och bidragande inom medvetandeträningen är inom den sociala, globala samt den sista domänen; “awareness of awareness”. www.empaticus.se

Anders Eriksson

Anders Eriksson arbetar som meditationslärare och har sina huvudämnen inom kognitiv neurovetenskap, hälsopsykologi och coaching/motiverande samtal (MI) ifrån Göteborgs universitet och Skövde högskola. Han har varit särskilt intresserad av meditationens påverkan på vår fysiologi, psykologi och som medvetenhetshöjare.

Anders kom ursprungligen in på meditation genom kundaliniyogan och har sedan dess mer övergått till buddhistiska meditationstraditioner.

Hans största intresse och bidragande inom medvetandeträningen är inom den sociala, globala samt den sista domänen; “awareness of awareness”.

www.empaticus.se

Daniel Ek  Daniel Ek är legitimerad psykolog, organisationskonsult, författare och yogalärare med bakgrund i vipassanatraditionen. Daniel jobbar främst med ACT, Acceptance and Commitment Therapy samt Functional Analytic Psychoterapy som är inriktad på medvetenhet i relationer. I CARE håller Daniel delar som handlar om psykologi och social medvetenhet.  www.hjarnkraft.com

Daniel Ek

Daniel Ek är legitimerad psykolog, organisationskonsult, författare och yogalärare med bakgrund i vipassanatraditionen. Daniel jobbar främst med ACT, Acceptance and Commitment Therapy samt Functional Analytic Psychoterapy som är inriktad på medvetenhet i relationer. I CARE håller Daniel delar som handlar om psykologi och social medvetenhet.

www.hjarnkraft.com